blublocker_belgium blublocker_dutch blublocker_english

 

Technologie

BluBlocker zonnebrillen gebruiken Malenium® BluRay® glazen, de meest geavanceerde lenzen die BluBlocker ooit heeft gemaakt. De speciaal ontwikkelde glazen zorgen voor een helderheid en scherpte die ongeëvenaard is door andere brillenmerken.

 

Dat komt doordat BluBlocker glazen als enige de kleur blauw filteren. Ons oog ‘ziet’ eigenlijk maar drie kleuren – rood, groen en blauw. Daaruit mengt het alle kleuren, zodat je het hele kleurenspectrum kan zien. Maar in tegenstelling tot rood en groen, komt blauw niet binnen op het retina, waar je oog de kleuren verwerkt, maar er vlak voor. Hierdoor word je visie minder scherp.

 

Doordat de BluBlocker het blauw wegfiltert, worden alle andere kleuren vele malen scherper, waardoor de wereld om je heen plots veel helderder wordt en meer diepte krijgt. Daar komt bij, dat de lenskleur de omgeving ook veel rustiger maakt. Alles krijgt een warme gloed.

 

De lenzen blokkeren alle ultraviolette A en B stralen: je ogen zijn dus met een BluBlocker in goede handen!

 

Daarnaast zijn BluBlocker glazen gepolariseerd, waardoor de felle reflectie van water en sneeuw wordt gefilterd. Het is dus de ideale bril voor (buiten)sporters.

 

De lenzen zijn van het meest hoogwaardige polycarbonaat gemaakt en zijn krasvast en breekbestendig.

 

Het montuur is van ultralicht polyester en heeft een speciale pasvorm die niet van je neus glijdt.